Noutati MCA

MCA Grup: Afaceri de 2,8 milioane de euro in semestrul I, cu o pondere de 30% la export

MCA Grup: Afaceri de 2,8 milioane de euro in semestrul I, cu o pondere de 30% la export

MCA Grup, cel mai mare producator local de usi de garaj, a realizat in primele sase luni ale anului 2014 o cifra de afaceri de aproximativ 2,8 milioane de euro, similara cu evolutia din aceeasi perioada a anului anterior. Aproximativ 30% din business a fost realizat la export.

„Pe piata interna am avut o usoara scadere, insa ne-a ajutat sa ne mentinem la un nivel similar cu anul anterior evolutia pozitiva de pe pietele externe. Ne mentinem prognoza pentru finele anului, estimam ca vom atinge o cifra de afaceri de 8,5 - 9 milioane de euro, in usoara crestere fata de nivelul inregistrat in 2013. Potrivit estimarilor noastre, exporturile ne vor aduce 30% din business in acest an, pondere pe care am si atins-o dupa primele sase luni si credem ca se va mentine”, a declarat Ciprian Oprea, directorul general al MCA.

Pentru prima parte a anului 2014, compania apreciaza ca piata locala a usilor de garaj a inregistrat o usoara crestere. Potrivit sezonalitatii afacerii, in primele sase luni ale anului se inregistreaza in general aproximativ 30% din vanzarile anuale de usi sectionale, cererea urmand sa creasca vertiginos in partea a doua a anului.

In ceea ce priveste evolutia anuala a pietei, producatorul de usi de garaj prognozeaza ca piata usilor sectionale va urma trendul general dat de piata constructiilor per ansamblu si se asteapta la o crestere de 5%-10% pana la finele anului. Ca volum, in Romania se vor comercializa aproximativ 15.500 de usi sectionale in 2014, estimeaza compania.

Investitii in productie si dezvoltarea personalului

Grupul de firme MCA are in derulare in acest an investitii de 800.000 de euro, avand ca scop cresterea capacitatii de productie precum si implementarea unor programe de dezvoltare a personalului si serviciilor asociate produselor comercializate.

MCA este cel mai vandut brand autohton de usi de sectionale. Producatorul roman cu o experienta de 16 ani are la Jilava, langa Bucuresti, cea mai mare fabrica de profil din Europa de Sud-Est. Grupul a incheiat anul 2013 cu afaceri de 8 milioane de euro si exporta in opt state europene, precum Belgia, Franta, Italia, Austria, Bulgaria, Ungaria sau Republica Moldova. MCA mai comercializeaza si rulouri exterioare, garduri si porti de aluminiu, grilaje metalice, automatizari pentru porti, bariere, usi antifoc, pergole si copertine.